Home Novel Kisah Hidup Perempuan
Bab 7-7

Siapalahyang tidak cair, bila suami pandai memujuk begini. Jika Didi tidak mahu makan,dialah yang lapar, bukan orang lain.

“Abangjanji, kalau abang jumpa lagi si gedik tu abang cuba elakkan.. promise..” janjiJohan agar Didi tidak bersangka buruk kepadanya.

Didimendongakkan mukanya. Kasihan pula dia apabila si doktor memujuk. Rambut Dididiusapnya. Mudah sahaja Didi dipujuk. Johan tahu itu.

“Nakabang dukung ke apa?” tanya Johan lagi.

“Dididah kenyang” akhirnya Didi bersuara meleret. Tiba-tiba dia rasa kenyang.

“Abangyang masih lapar ni.. jom teman abang..” pujuk Johan.

“Nantiabang makan Didi, baru tahu…” kata-kata kelakar yang tidak sekelakar manapun.Namun sedikit sebanyak buat hati Didi terusik. Mengerti usaha suami memujuknya.

Perlahan Didi menjatuhkan kakinya ke lantai. Menyambut tangan yang dihulur si suami. Sambilberpimpinan tangan mereka turun semula kemeja makan. Beberapa kali kucupansinggah di kepala Didi disepanjang mereka berjalan turun.

Untung sebenarnya jika selalu merajuk dan dipujukbegini.

Dapatlayanan first class dari si suami.

Sayang..abang doktor ku…

 

Previous: Bab 7-6
Next: Bab 8-1

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Rose Ezadora