Home Novel Cinta Sepahit Americano
Sepahit Americano
Fazm
29/9/2020 23:08:29
781
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Senarai Bab
1 Detik


1 Detik


“One Americano, venti Please”


Usai memesan minuman kegemaranku, kaki ini lekas melangkah untuk mencari tempat duduk 

yang terletak strategik iaitu jauh dari pandangan dan perhatian orang lain. Aku segera membuka

 komputer riba dan menyiapkan baki kerja sementara menunggu pesanan minuman.  Tugasanku 

seperti tidak akan pernah selesai,Dengan dateline yang semakin hampir, adakalanya perasaan 

ingin menyerah itu kembali hadir.

Arghh, Ain , kau mesti kuat!!!! Aku berteriak kepada diri sendiri agar jangan leka dengan 

perasaan malas dan putus asa.

“Ting” Dentingan menandakan mesej dari pesanan Whatsapp masuk.

“We have a meeting at 10”


Okay Ain, lets be prepared. Aku ada masa sekitar 2 jam lagi sebelum meeting diadakan. Setelah 

mengambil air minuman, aku kembali meneruskan kerja ku yang tergendala. Namun mata ku

 

terpaku kepada seseorang. Nampak kemas dan segak namun apa yang menarik perhatian ku 

adalah matanya. Matanya yang kelihatan sedih dan kesian. Dia menatapku kembali dan segera 

aku alihkan pandangan.

 

"Perempuan tu pandang aku kenapa ya. Aku nampak handsome sangat ke "Bisik Kasyaf.Tapi 

memang handsome pun. Hmm, biarlah.. Mana pulak si bedebah ni, janji jam 8 pagi kopi kopi tapi

 

takda pula muncul. Je la aku bukan biasa order air kat Starbucks ni. Ish bedebah betul. Aku cari 

tempat duduk dulu la.

Next: Bab 2

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Fazm