Home Novel Umum Senyuman Nadia
Senyuman Nadia
Izatul Husna
23/9/2020 15:56:49
23,056
Kategori: Novel
Genre: Umum
Epilog

Seorang budak lelaki sedang berjogging di sekitar taman permainan awam. Lariannya terhenti. Segera dia menghampiri pangkin itu. Punggungnya dilabuhkan.

Dia membuat sedikit renggangan pada tangan. Kepala menoleh ke arah sebatang pokok yang berhampiran. Seekor gagak tiba-tiba terbang membuat bunyi bising. Mata lelaki ini terlihat sesuatu. Objek yang dibawa oleh paruh gagak itu terjatuh.

Lelaki ini berjalan menapak ke arah objek berkenaan. Kilauan keemasan itu menarik perhatian lelaki ini. Tanpa disedari, lelaki ini mahu memegang objek berkenaan. Seperti serpihan berwarna keemasan.

"Mari bergabung dengan aku. Mari balas dendam!"

Mata lelaki ini tidak berkelip apabila mendengar suara seseorang. Tangannya perlahan-lahan mencapai serpihan itu.

"Jangan kutip barang orang!"

Aidil melarang budak lelaki itu mengutip sesuatu. Budak lelaki itu terus melarikan diri. Aidil hanya menggeleng-gelengkan kepalanya. Telefon bimbit dikeluarkan. Satu panggilan dibuat.

"Laporan. Ada objek tidak dikenalpasti dijumpai,"

"Menyibuk!"

Aidil segera mencari punca suara yang dia dengar tadi. Tiada sesiapa di sini kecuali dia.


Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Izatul Husna