Home Buku Umum PANDUAN BELAJAR 3 SITUASI
PANDUAN BELAJAR 3 SITUASI
Ridz Rider
6/12/2018 10:29:07
3,931
Kategori: Buku
Genre: Umum
Senarai Bab
Bab 7

7.0RUMUSAN

Kaedah atau teknik belajar memerlukan persediaan dantindakan  awal iaitu sebelum, semasa danselepas kelas rasmi di sekolah. Pelaksanaan pembelajaran dalam situasi ini memerlukan pemantauan.Pemantauan boleh dilakukan oleh guru di sekolah dan ibu bapa di rumah bagimemastikan pelajar sentiasa bersedia untuk belajar.  Diharapkan pelajar-pelajar dapat memahami danmenguasai sesuatu pelajaran dengan cara bijaksana semasa peringkat awal lagi.Bukan belajar di saat akhir.

 

            Selainitu, motivasi diri juga penting bagi memupuk semangat serta dorongan kepadapelajar untuk terus berusaha bagi mencapai kejayaan dalam pelajaran. Semogadengan adanya panduan pembelajaran tiga situasi ini dapat membantu pelajarmenghadapi pelajaran seterusnya mencapai kejayaan dengan cemerlang.

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Ridz Rider