Home Cerpen Cinta be my lee kwang soo
be my lee kwang soo
aisyahannuar
17/8/2018 20:34:06
1,343
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta

“sudah, sudah aku tak mahu dengar lagi.” Jerit aku sekuatnya aku menutup telinga sampai hati kau buat kau macam ini air mata yang ditahan merembes keluar. Segera aku keluar dari restoran tanpa mempedulikan jelingan orang lain hatiku terasa perit sangat perasaan  malu sudah tiada ada lagi.

Jam dijelingnya aku mendengus pada jam rolex “mana, budak tasya ni.”

Terkoncoh koncoh seorang gadis dari perut kereta bmx tanpa perasaan bersalah muka innocent dengan selamba “ sorry , sorry uolss I lewat” sambil menjenjeng penuh ditangan

“weii kau nak pergi ke korea tu atau terus menetap disana.” Perli aku pada tasya kalau tak penuh barang make up dalam beg tak sah aku mengeling melihat  tasya

“cepat kita kena cepat ni, mana visa korang ni jangan tinggal pula.” Sempat menjeling aku pada hisham satu satunya kumbang dalam kumpulan aku 

“oii dah jangan jerling sangat” sambil memegang visanya

Sejarah mungkin berulang mana tidaknya tahun lepas hamper tercabut jantung elok sampai di klia terpaksa patah balik untuk mengambil visa hisham yang tertinggal  hamper terbabas juga  kereta disondolnya

Jom, jom ke korea kita masing masing muka excited wajah lee kwang soo, song ji hyo ha ha dan bestnya kalau jumpa depan depan


Didalam perut kapal terbang tak jemu aku berdoa agar segala  persiapan berjalan lancar aku mula cuak apabila dian tiba tiba berasa sakit perut “wei kau jangan macam macam kau makan apa tadi.”

“sorry uolss aku terpaksa ke ladies dulu.”

 Alhamdulilah segala berjalan lancar  perjalanan ke korea dipermudahkan

 Here I go korea

Pasar malam dongdaemun  wah memang syurga bagi kami semua di pasar  malam ni pelbagai material untuk pereke pereka seperti mereka  boleh tahan kualitinya memang rugi tak pergi  

“wei , aku nak cari manik manik untuk design baju rekaan kita nanti korang jangan lupa cari kain material macam ni juga kalau tidak sia sia ke korea kita 

Masing masing mengangguk masing masing sudah tahu tugas masing masing maklumlah pertandingan terkemuka fashion akan bermula akan kupasikan kemenangan kumpulan kami  

Hu huh u siapa tak nak menang 

Dian dan aku terus berjalan menyelusuri sebuah lagu bermain di cuping telingaku  sweet dream nyanyian jang nara 

Aku bernyanyi kecil

It gonne be another with sunshine

Hessarun naui changur barke bichugo  banjum 

Nunur tossur ten

Gude misoga narur hangyoyo

“ aduh , terasa cubitan ketam dian  dipehaku.” Dian tergelak “padan muka .” wek wek sempat dian menjejek aku 

“try tangkap lah.”

Sedang asyik bergembira hampirsungkur jatuh

“ya allah dian, kau ok ke”

Kurang ajar mahu hamper pelempang pada mamat korea tersebut

“im sorry im sorry   Malaysian “ sempat dia melihat  ic dian terjatuh

“saya minta maaf 

La mamat korea celup rupanya

Handsome juga orangnya sempat dina mengusik  

Pagi pagi mereka semua bingkas bangun mencari sarapan di korea  kampungku restaurant di myeondong menjadi tumpuan  weii meleleh perrgh 

Sempat aku menjamu mata mencari barang yang sesuai untuk aksesori tambahan untuk baju rekaan mereka nanti

Hati berkenaan pada sebuah baju yang tersengam indah 

“cik boleh saya bantu.” Sejak  bila korea pandai Bahasa Malaysia ni

“la awak rupanya , awak ok ke semalam ada luka  luka ke.”

Aku kaget seketika kelu 

“awak, saya ..” tergagap gagap”

“wei tunggu aku sempat aku lihat rakan rakan cuba melarikan diri  .”

“awak kerja sini ke.” Soalku ingin tahu

“ya, ni kedai ayah angkat saya.”

Lelaki tersebut masuk dalam membawa seorang lelaki agak berumur sambil menuturkan Bahasa korea 

“saya akmal hisyam dan ni pakcik ichie  pemilik kedai ni.”

Aku sekadar senyum 

“apa khabar, saya riana “ pakcik ichie memghulurkan salam namun akmal memberitahu sesuatu

“sorry saya beritahu awak hanya bersalam dengan wanita sahaja.”

Jom masuk saya tunjukkan baju rekaan terbaru ni susah nak buat ni material pun jenis sukar didapati

“ here it baju salju” 

“salju”why salju

Aku bertanya  

Akmal memberitahu pakaian ini sangat istimewa dengan manik mewah meliputi keseluruhan gaun umpama pakaian dalam syurga  aku sendiri kagum 

“kalau saya beli awak nak jual berapa .soalku   

Akmal hisyam hanya tersenyum 

Yang terindah  hanya untuk orang yang terindah jawabnya ringkas

Aku tidak mengerti 


Awak malam nanti ada pesta kat pasar malam kalau awak tak keberatan aku kaget

Dating ke... 

Tiba tiba ada suasana riuh rendah  dalam jalanan rupan rupanya prlakon pelakon running man sedang melakukan pengembaraan  

Yahoo dapat tengok lee kwang soo depan depan 

 Oh oppa


Akmal hisyam tersenyum  entah kenapa.hati macam  cair ni

Awak sudikah saya jadi lee kwang soo awak

Ha! Hampir terjerit aku atau sekadar gurauan sahaja

Awak tunggu saya...

Jeritnya dalam airport seoul

Malu babe 

Wei korang jom fokus

Aku cuba menyibukkan diri  dengan pertandingan yang bakal menjelang.

Alhamdulilah

Ikmal aku cuba hubungi aku entah kenapa hati ini merasa sangat kongsi berita gembira

Hati membara

Macam tak percaya ikmal di malaysia 

Siapa gadis dan anak tu 

Penipu penipu 

Ikmal bingkas mengejar aku 

  Awak percaya saya percayalah saya 

Perkenalkan ni kakak saya riana 

Aku kaget 

Dina tersengih kan dah aku cakap ikmal itu bukan kau sangka yang kau berlari ala drama akasia apa cer cubit dina  masih berbekas

Mata aku bertemu dengan ikmal 

Yang istimewa tu yang istimewa

Will you be my lee kwang soo 

Aku tersenyum malu 


Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.