Daftar   |      Log Masuk   |   Lupa Kata Laluan
Home Novel Cinta My Tengku Mikhail
My Tengku Mikhail
26/5/2018 04:26:19
4,340
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Bab 10

"order encik dah sampai!" aku letak pinggan yang ada kek tiramisu dan jus oren diatas meja nya "Deel" aku berputar memandang lelaki tadi "ye mana encik tahu nama saya?"tanya ku. 


"ni aku lah Dazril"aku memandang lelaki tu dan berfikir "anak pakcik saidi tu ke yang acah hero kampung?" lelaki tu ketawa "ha ah aku lah tu" aku buat muka terkejut serius lah dulu dia selekeh sekarang hensem bak hang...


"serius lah!" lelaki tu berdiri di hadapan ku "aku serius lah tuan puteri ku...."aku menjerit dan sikit lagi terpeluk dia "asal baru sekarang kau muncul ha!?" marah ku dan memeluk dulang di tangan ku


"aku kan belajar lepas belajar aku dapat buat bisnes sendiri.." aku angguk "eh kau makan lah aku banyak kerja ni nanti settle kita cerita arh lama dah tak jumpa kau ni" Dazril angguk aku masuk ke dapur. 


"siapa tu?"tanya Adlan aku senyum "kawan lama aku ler...." Adlan geleng "bukan lelaki tu sebelah suami kau lah perempuan tu siapa?" aku mengerut dahi dan memandang keluar terus hilang senyuman ku. 


"kau nak pergi mana?" tanya adlan "aku nak pergi ambil order lah.." jawab ku lemas "Takpayah biar

 merdiana" aku geleng dan terus jalan "selamat datang" kata ku dengan senyum palsu Mikhail memandang aku terkejut. 


"ermm bagi saya grape milkshake ft and cake velvet cheese ft,you nak apa?" tanya Mikhail aku hanya mencatat "ermm bagi grape milkshake juga lah,mike kita share cake tau!" aku menahan amarah ku "ok" Mikhail pandang aku,aku hanya senyum dan terus berlalu pergi. 


"adlan" aku bagi kertas tu Adlan hanya buat aku memegang meja dan menghentak meja kuat "oi shake it!" latah Indah,aku hanya hirau kan dada ku turun naik "kau kenapa?" tanya Indah yang marah pada aku


"takde apa lah" aku terus ke tandas dan cuci muka ku "tenang Adeela...tenang....." gumam ku dan memandang muka ku di cermin " Adeela!!" terkejut aju dengan ketukan yang kuat tu terus aku buka "ye cik Irisz..." aku senyum Cik Irisz memandang aku pelik "kamu ok tak ni?" aku senyum dan angguk dan terus keluar. 


"dah siap belum?" tanya ku Adlan pandang aku pelik dan angguk terus aku ambil letak atas dulang yang sudah ada cake "Adeela" terhenti aku memandang Nazim di hadapan ku terus dia lap muka ku. 


"muka kau basah tu takkan kau nak nampak selekeh depan suami kau" terkaku aku aku geleng laju terus aku pergi kearah mereka "selamat menjamu selera" ucap ku dengan senyum sinis Mikhail menarik tangan ku dan letak satu kertas yang sudah di lipat terus aku tarik tangan ku. 


"Cik Irisz saya rehat kejap boleh?" tanya ku cik Irisz senyum dan angguk terus aku duduk depan kawan ku yang lama menunggu "maaf lama jadi mak kau apa khabar?" tanya ku pada Dazril "alhamdulillah sihat mak kau?" aku senyum hambar dan menunduk "mak aku dah takde..." terus berubah air muka Dazril "aku minta maaf..." aku senyum dan geleng. 


"ni mana kau tahu aku kerja sini?" tanya ku sempat aku pandang Mikhail yang memandang aku,aku hanya biarkan "teknologi dah maju tuan puteri ku...." aku ketawa "aku dah besar takkan kau masih panggil aku macam tu panggil Adeela cukup lah..." Dazril geleng. 


"no kau tuan puteri aku..." aku hanya geleng kepala "oh yeah adeela aku kena pergi sebab ada kerja ni kad aku nanti call lah aku bila kau tak bz" aku ambil dan nelihat kad tu "kau dah jadi dato ke Dazril!" kata ku terkejut Dazril ketawa "jumpa lagi tuan puteri ku assalamualaikum"aku hanya senyum dan ambil dulang di meja tu terlihat kertas tadi terus aku buka. 



'siapa lelaki tu?'


aku angkat kening dia bagi kertas ni sebab nak tanya siapa Dazril?bazir je aku pandang Mikhail yang pandang aku dari tadi,aku hanya senyum dan terus masuk ke dapur

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.