Home Novel Seram/Misteri Berlawan Dengan Syaitan 2
Berlawan Dengan Syaitan 2
Shah Iskandar
5/9/2019 15:31:21
16,938
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Bab 27
Datuk Murad di tangkap ketika ingin keluar dari Malaysia melalui exit KLIA. Pihak polis yang sedang mencari suspek yang disyaki ada kaitan dengan pembunuhan dua orang ahli lembaga pengarah syarikat Cemerlang Venture berjaya ditahan selepas pihak imigresen memaklumkan kepada pihak polis kerana Datuk Murad telah disenaraihitamkan untuk keluar negara. Beliau yang tidak memberikan sebarang reaksi ketika ditahan hanya mengikut sahaja arahan pihak polis agar memberikan kerjasama.
Pihak polis telah membawa Datuk Murad untuk ditahan bagi menjalankan siasatan lanjut berkenaan kes pembunuhan misteri rakan bisnis Datuk Murad dalam syarikat Cemerlang Venture. Pihak polis juga percaya bahawa kehilangan Sofea yang masih gagal ditemui ada kaitan dengan Datuk Murad yang dikatakan antara suspek utama kes selain tragedi yang menimpa Asad.
Apabila ditanya oleh wartawan, Datuk Murad hanya bersikap pasif dan bersahaja. Dia hanya melihat sahaja para wartawan yang mengerumuni KLIA pada hari ini mengambil gambarnya dan merakam video penahanannya oleh pihak polis.
Tiada langsung unsur-unsur terkejut mahupun tentangan dari Datuk Murad ketika dia dibawa menuju ke kereta peronda polis. Dia dimasukkan ke dalam kereta dan dibawa pergi oleh pihak polis untuk membantu siasatan lanjut berkenaan kematian tragis Datuk Kassim dan Datuk Halim.

Previous: Bab 26
Next: Bab 28

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

Karya lain oleh Shah Iskandar